malen van koffie bonen

  • ramon

    Goedemorgen,

    ben het ff kwijt, als ik bonen wil malen voor een lekker bakje expresso,

    moet ik dan voor een sterk bakje de bonen fijn malen , of juist grof ?

    alvast bedankt

  • Frank

    Hallo Ramon,

    om een goede espresso te zetten zijn er een aantal dingen van belang:

    -goede watertemperatuur (82-89 graden celcius)

    -juiste maalgrofte van de koffie (niet te grof, niet te fijn, maardan wel fijner dan groffer)

    -temperatuur van het kopje (50 graden)

    -aantal grammen gemalen koffie. (6,5 gram-8 gram, ligt aan het merk)

    -tijdsduur van de doorloop van de koffie (ongeveer 30 seconden)

    maar probeer gewoon en als jij het lekker vindt, is ie prima.

    let er wel op dat er bij de cremelaag geen donkerbruine rand zit, dan is de koffie verbrand. Dus is er iets te heet; water of het kopje.

    Succes, Frank.

  • Chantal

    Maalstand op 3 (laten) zetten.