Gewone koffie zetten met espressomachine

  • George

    In cafe's wordt er met espressomachines ook ‘gewone kopjes’koffie gezet. Ik bedoel een wat groter volume en minder sterk. Op het internet kun je van alles lezen hoe je met een espressomachine espresso maakt, maar niet hoe je zo'n gewoon kopje koffie zet.

    Het gaat mij om de volgende vragen:

    - Hoe groot (volume) is een gewonn bakje koffie?

    - Hoe veel gram espressokoffie heb ik nodig voor zo'n bakje?

    - Hoe lang moet de espressomachine aan (20-30 seconden zoals bij espresso)?

    kan iemand mij op weg helpen?

    groet,

    George

  • Hendrik

    Ik gebruik mijn expressomachine het meest als gewone koffiezetter

    Altijd alleen maar expresso is ook niet alles

    Het verschilt nogal per koffieboon hoe ik hem instel . Zo heb ik bij elke boon wel een ander instelling maar gemiddelt genoemen staat mijn maling op het fijnst

    en de hoeveelheid op 8 a 8 en een half

    Het water op plm 120 ml

    In het meu staat ie op voorbroeien (of zoiets) en dan stroom ie eerst een paar druppels door doet ie dat niet dan zet ik de maling net zo ver terug dat ie dat wel doet !

    Phillips senseo doet het met 7 gr en 120 ml dat zegt jer misschien meer

    Gr Hendrik

  • Jan

    Doorlooptijd

    Lungo: 20 tot 25 seconden

    Espresso: 25 tot 28

    Dit moet niet langer of korter anders krijgt men een onder of boven extractie.

    De fijnheid van de maling bepaalt de doorlooptijd even mee oefenen. De doorlooptijd is overigens de tijd vanaf het indrukken van de knop totdat deze stopt.

    De hoeveelheid hangt af van wat voor koffie je gebruikt. Van Illy heb je bijvoorbeeld minder nodig dan Peeze.