Welk merk en type kofiie geeft de GOEDE smaak en het BESTE schuimlaagje.
Gaarne alleen van toepassing op espresso machines!
Groeten Muk,
Dat weet ik niet zo gauw, maar dat zullen doorgaans de duurdere merken zijn.
Wat ik eigenlijk wel wil zeggen is dat de kwaliteit van je schuimlaag en smaak afhankelijk zal zijn van o.a. de watertemperatuur, druk, maling en de contacttijd met de koffie, maw, sterk afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat waarmee het gezet wordt.
Dus staar je niet blind op dure koffiesoorten als je dat gaat zetten met een ‘goedkoop’ espressoapparaatje… Zonde van je dure koffie ;-)
Zijn er nog echte koffiespecialisten op dit prikbord die aanvullingen hebben?
Vriendelijke groet,
Andre
Joop,
Volgens mij heeft de Saeco Stratos een eigen koffiemaler die ook nog eens instelbaar is. Dat geeft een heel groot voordeel want de lekkerste koffie maak je nu eenmaal van versgemalen bonen.
Saeco richt zich samen met Jura en nog een hoop andere merken in de ‘low-budget’ markt van de espressoapparatuur. Low-budget, want bij de proffessionele espresso-apparatuur voor de horeca zul je al gauw terechtkomen in de duizenden tot wel tienduizenden euro's en die zijn bovendien ff te groot voor je keuken. Ik bedoel dus niets negatiefs met lowbudget….
Ik wist ook niet dat je het apparaatje gekocht had voor thuis, dat kon ik niet uit je eerste vraag opmaken…
Ik denk dat je een hele goede keus hebt gemaakt met het Saeco espressootje en ik heb er zelf ook wel eens koffie mee gezet (was wel een ander type) en ik vond het echt een prima resultaat. Ik zie ze ook wel eens in de horeca gebruikt worden en dat zegt toch ook al wat.
Denk er wel aan dat - afhankelijk van de hardheid in jouw gebied - je de ontkalkingsindicator juist instelt en het machientje dan ook ontkalkt met de voorgeschreven methoden en middelen want als je te lang wacht met ontkalken kan hij in de daarna volgende ontkalkingsbeurt defect raken. Dit soort machientjes zijn er nogal gevoelig voor.
Wat betreft de smaak; dat verschilt natuurlijk per persoon en ik vraag mij af of het schuim ook afhankelijk is van de koffiesoort maar daarvoor heb ik te weinig verstand van koffiesoorten. Ik dacht eigenlijk dat het zetproces de belangrijkste factor was.
Je hebt het apparaatje lekker thuis dus laat je adviseren door een koffiespeciaalzaak en probeer eens wat verschillende soorten bonen met verschillende malingen.
Succes.
Wat ik er ook over kwijt wil is, van de duurste espressokoffie kan je slechte koffie maken.
Goede koffiemolen of gemalen espressobonen,goede apparatuur,eventueel het aanstampen van de koffie,(20 kg.)watertemp.,doorloopsnelheid moet zijn tussen de 25\30 sec.
Daarna het goede onderhoud van de machine,doorspoelen met of zonder ontvetter.
Het gewicht van de koffie (bij Illy is dat 6,5 gram per kopje).
Succes,
Frank
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?